11 syys 2017
maanantai, syyskuu 11, 2017

Jäsenistö kävelemään ja lipunnäyttöön koko voimalla!

Jäsentiedote 11.9.2017

Sotiemme veteraanien kunniaksi sunnuntaina 24.9.2017 klo 12. järjestetään Kotkan Sapokassa Kansa kävelemään –päätapahtuma Suomessa. Kymenlaakson Rauhanturvaajat kantavat järjestelyjen päävastuun. Tapahtuma on avoin kaikille kansalaisille.

Yhdistyksen hallitus päätti 6.9. vedota koko KYMLRT:n jäsenistöön, että se osallistuisi palvelusbaretti päässä ennennäkemättömällä voimalla kävelyyn joko osallistujana tai toimitsijana. Nyt on oiva lipunnäytön paikka, että me rauhanturvaaja- ja kriisinhallintaveteraanit olemme myös sotiemme veteraanien asialla.

Ja kun tulette kävelemään, ottakaa omia läheisiänne ja kavereitanne niin paljon mukaan kuin suinkin saatte värvättyä! Ja jos tiedätte vielä KYMLRT:hen kuulumattomia rauhanturvaajia, manatkaa heidätkin mukaan baretti päässä! Yhdessä saamme aikaan komean tapahtuman hyvän asian puolesta!

Järjestelyissä tarvitaan myös veteraanien ja muun vanhemman väen saattajia. Siihen tehtävään rauhanturvaajat ovat onnen omiaan. Jos voit ottaa tällaisen kunniatehtävän tai jonkun muun kevyen toimitsijapestin, ilmoittaudu ennakkoon sihteerillemme Reijo Tähdelle,  040 585 0501, s-posti: reijo.s.tahti@gmail.com ja tule paikalle Sapokantorille kävelypäivänä viimeistään klo 11.30 mennessä. Saattajat rinnastetaan tapahtuman toimitsijaksi ja yhdistys tarjoaa kenttäkeittiörokan (riittävyysvarauksella) ja sotkussa munkkikahvit.

Kävelystä tarkempia tietoja linkkien takaa:
Kansa kävelemään tiedote lehdistölle

Lisätietoa ja taustaa kävelytapahtumasta

Bussiretki Suomen Rauhanturvaajaliiton liittokokoukseen Kuusamoon, kokouspäivä la 21.10.2017, toteutuu. Bussi lähtee Lahdesta ja ottaa Kymenlaakson kokoukseen lähtijät kyytiin Kouvolan linja-autoasemalta perjantaina 20.10. klo 10. Siitä matka jatkuu Mikkeliin ja edelleen Kuusamoon. Paluu sunnuntaina 22.10 samaa reittiä. Bussimatkan hinta edestakaisin on vain 50 euroa / hlö. Se maksetaan autossa ellei toisin ilmoiteta. Ilmoittautuminen Päijät-Hämeen RT Reijo Juvonen puh. 040 579 3463 tai repe.juvonen@outlook.com

Majoituksen ja illalliskortit jokainen varaa ja maksaa itse, katso Rauhanturvaaja-lehti 4/2017 sivu 63.

Matkan yksi tavoite on ajaa ja valita puheenjohtajamme Susanna Lindemark liiton hallitukseen ”komentoa” pitämään!

Suomen Rauhanturvaajaliitto yhteistyössä Sotilaskotiliiton kanssa lähettävät joulupaketit tuntemattomalle rauhanturvaajalle. Villasukat ovat siihen sopiva tuote. SRTL:n johto toivoo, että rauhanturvaajat läheisineen kautta maan panevat sukkapuikot suihkimaan ja neulovat / kutovat 40-46 –kokoisia sukkia, langan värillä ei ole väliä. Sukat toimitetaan 1.11.2017 mennessä Säkylän sotilaskotiin yhdistyksittäin; KYMLRT:n sukat toimitetaan sihteeri Reijo Tähdelle YK-päivään 24.10 mennessä os.   Pirosenvuorentie 6 C 21, 48400 KOTKA. Nyt neulomaan (tai ostamaan toreilta uusia sukkia)!

Tiedoksi, että Kymenlaakson Rauhanturvaajien syyskokous pidetään keskiviikkona 15.11.2017 klo 18. Lounaskahvila 99:ssä Kotkan Hovinsaarella osoitteessa Kotkantie 6. Merkitkää allakkaan. Tarkemmin myöhemmin!

Kotkan Sapokkassa tavataan, kävelemisiin

Terho Ahonen
KYMLRT tiedottaja