21 marras 2018
keskiviikko, 21 marraskuun, 2018

Tiikaselle 2 lk ansioristi, Suur-Näkki kunniajäseneksi

Kymenlaakson Rauhanturvaajien syyskokouksessa 21.11.2018 oli juhlan tuntua. Matti Tiikanen vastaanotti Suomen Rauhanturvaajaliiton 2 lk:n ansioristin. Teemu Suur-Näkki kutsuttiin KYMLRT:n kunniajäseneksi.

Kouvolassa pidetyssä kokouksessa Nobel-ristin sai Yrjö Mäkinen, joka puheessaan kiitti suomalaisten soveltuvuutta rauhanturvaajiksi. KYMLRT:n jäsenrekisterinhoitaja Pentti Tienhaaraa yhdistys muisti 70-vuotissyntymäpäivän johdosta. Kokoukseen saatiin myös hiljattain 80 vuotta täyttäneen Pertti Huhtasen kiitokset.

Kokouksen alussa palkittiin kiertopalkinnoin KYMLRT:n vuoden 2018 ampumamestarit H50 sarjassa Herkko Kykkänen ja yleisessä Tommi Tiihonen (oli estynyt).

Täytekakkukahvin jälkeen Keijo Kouvosen puheenjohdolla kokous löi lukkoon ensi vuoden toiminnan ja sen rahoittamisen. Päätöksiä oli tekemässä 30 jäsentä.

Henkilövalinnat sujuivat myös ripeästi. Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin aplodien saattelemana neljännelle yksivuotiskaudelle Susanna Lindemark. Hallituksesta erovuorossa olleet Aki Laasonen, Tiina Kivinen ja Ari Reijo valittiin jatkamaan. Sihteeri Reijo Tähti ilmoitti luopuvansa tehtävästään ja hallituksen jäsenyydestä 2018 lopussa. Hänen tilalleen hallituksen jäseneksi valittiin Martti Laakso. Vanhana hallituksen varajäsenenä jatkaa Ari Kainulainen ja uusiksi varajäseniksi valittiin Ismo Flink ja Jaakko Aho. Varajäsenet osallistuvat hallituksen kokouksiin. Uuden sihteerin valitsee uusi hallitus.

Toiminnantarkastajana jatkaa Markku Pakkanen, varalla Mikko Räinä.

Napakan kokousesitelmän piti Rauhanturvaamisen ja veteraanityön perinnekeskus Wanhan Veteraanin näyttelypäällikkö Ismo Flink. Hän kertoi perinnekeskuksen toiminnasta ja valotti ensi vuoden näyttelytarjontaa. Sen helmenä koko kesän auki olevana vetovoimaisena ns. vaihtuvana näyttelynä on Lauri Törni ja Suomen SS-pataljoona. Työn alla on myös houkuttelevien matkailupakettien rakentaminen helpottamaan ryhmien vierailuja Wanhassa Veteraanissa.

 

Matti Tiikanen oli otettu huomionosoituksesta, puheenjohtajaksi neljännelle kaudelle valittu Susanna Lindemark rinnalla.

Kunniajäseneksi kutsuttu Teemu Suur-Näkki kiitti kunniasta.