24 syys 2017
sunnuntai, syyskuu 24, 2017

Kansa käveli isolla joukolla Kotkassa

Sotiemme veteraanijärjestöjen ja rauhanturvaajien YK-rauhanpäivän Kansa kävelemään -päätapahtuma Suomessa Kotkan Sapokassa 24.9.2017 tavoitti komeat puolen tuhatta, noin 500  ihmistä. Yksistään nimensä osanottajalistoihin kirjoitti tai kirjoitutti 346 henkeä! Kymenlaakson Rauhanturvaajien tarkkaavaiset toimitsijat panivat merkille, että läheskään kaikki kävelijät eivät nimeään antaneet tilastoihin.  Myös paljon ihmisiä tyytyi nauttimaan huippuhienosta syyssäästä ohjelmapaikalla Kotkan & Haminan nuoriso-orkesterin musiikkia kuunnellen, sotilaskodin munkkikahveja nauttien tai rauhanturvaajien kenttäkeittiön hernekeittoa syöden.

Seremoniamestari Mikko Räinä johti tapahtumaa ja jakoi esiintymisvuoroja. Nuoriso-orkesteri viihdytti kävelijöitä. Kolme napakan puheen jälkeen Mia Holmberg veti pienen alkuverryttelyn. Sitten tuli lupa lähteä liikkeelle, johon nuoriso-orkesteri antoi kapellimestari Anne Kankareen johdolla komeat marssitahdit. Paikalla oli suuren liikuntajuhlan tuntua!

Tapahtuma sai erittäin hyvin huomiota lehdistössä ennen ja jälkeen. Tässä esimerkkinä linkki Veteraani-lehdessä olleeseen sivun juttuun: Veteraani 4/2017

Tässä linkit pidettyihin noin viiden minuutin puheisiin.
Paavo Kiljunen Kotkassa 24.9.2017

Nina Brask Kansa kävelee 24.9.2017

Aulis Taponen, Kotkan Sotaveteraanit.

Kotkan Sotaveteraanien puheenvuoron käytti Aulis Taponen. Hän toivoi, että me kaikki voisimme liikkua kaupungilla aina ystävinä! Hän kiitti tapahtuman järjestäjiä, kun ovat ottaneet vastuuta, kun me sotiemme veteraanit olemme tulleet vanhoiksi.

Ja sitten kuvat kertokoot onnistuneesta päivästä lisää:

Kotkan Sotaveteraaneista Kai Holmberg ja Jaakko Leppänen ja yksi järjestäjistä Reijo Tähti (kesk).

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön tervehdyksen tapahtumalle luki upseerikokelas Veikko Repo.

Kävelytapahtuman ”seremoniamestarina” oli Mikko Räinä.