23 syys 2018
sunnuntai, 23 syyskuun, 2018

Kansa kävelee -tapahtumissa 400 henkeä

Sotiemme veteraanijärjestöjen Kansa kävelemään -tapahtumat järjestettiin 23. syyskuuta Kouvolassa Kasarminmäellä ja Kotkassa Sapokantorilla. YK:n rauhanpäivän yhteydessä Maailman veteraanijärjestön kehotuksesta järjestettävä kansalaistapahtuma oli maksuton ja avoin kaikille. Puolustusvoimat tuki tapahtumaa kuin myös paikalliset sotilaskotiyhdistykset sotilaskotiautojensa kautta.

Kotkassa Kymenlaakson Rauhanturvaajien järjestämään tapahtumaan osallistui komeat 334 henkeä.  Kouvolassa määrä oli 70 henkeä. Yhteensä Kymenlaaksossa veteraanien ja rauhan puolesta käveli yhteensä siis noin 400 henkeä. Tapahtumien tiedotus levitti veteraanikävelyn sanomaa lähes koko Kymenlaaksoon, mikä kävelyn yksi tarkoitus myös on.

Sotiemme veteraaneja tapahtumissa oli 11, joista kymmenen Kotkassa. Kymenlaakson Rauhanturvaajista oli järjestelyissä ja kävelemässä yhteensä 43 jäsentä.

Kouvolan tapahtumaa johti KYMLRT:n veteraanivastaava Sami Aho. Kuuluttajana nasevaa sanaa käytti Kalervo Seppälä. Ennen matkaan lähtöä Sami Aho luovutti Juha T. Tenhuselle Nobel-ristin. Kouvolan Sanomien kävelyuutisen kärki tapahtumapäivänä verkkolehdessä ja paperiversiossa seuraavana päivänä oli juuri Tenhusen myötä Nobelin Rauhanpalkinnossa, joka kaikille ennen 1988 palvelleille YK:n rauhanturvaajille on myönnetty!

Kotkassa Martti Laakson ja Reijo Tähden junailemassa tapahtumassa Kotkan Sotaveteraanit palkitsivat KYMLRT:n jäsenistä Martti Laakson Sotaveteraaniliiton mitalilla ja Tuomo Kuitusen tukimitalilla. Tukimitalin sai myös kävelyä vuosia avustanut Niina Villa. Tilaisuudessa sotiemme veteraanien tervehdyksen lausui sotaveteraani Esko Jalonen. Puheenvuoron käytti myös Kotkan Sotaveteraanien puheenjohtaja Kai Holmberg. Alkuverryttelyn johti Mia Holmberg. SPR:n Kotkan osasto hoiti ensiapupäivystyksen entiseen tapaan kahvipalkalla.

Paikalla Kotkassa oli myös Reserviupseerikoulun johtaja, eversti Jouko Rauhala. Varusmiehet olivat vanhempien kävelijöiden saattajina ja esittelivät hieman puolustusvoimien kalustoa sekä järjestivät paikalla olijoille laserammuntaa. Myös Kouvolassa oli pv:n kalustoesittelyä.

Tässä kuvia Kouvolasta, kuvanottajat merkitty vesileimalla:

Ja sitten loppukuvat ovat Kotkasta Helli ja Reijo Tähden kuvaamina: