22 maalis 2018
torstai, 22 maaliskuun, 2018

Kevätkokous veti väkeä Haminaan

Kymenlaakson Rauhanturvaajien kevätkokous pidettiin 21.3.2018 Haminassa Rauhanturvaamisen ja veteraanityön perinnekeskuksen (RVPK) tiloissa. Paikalle saapui peräti 47 yhdistyksen jäsentä. Sen on yhdistyksen kokoushistorian kärkilukuja.

Perinnekeskus-hankkeen esittely oli kuivahkojen mutta välttämättömien kokousrutiinien jälkeen illan parasta antia. Jäsenistö kuunteli RVPK:n toiminnanjohtaja Vesa Kangasmäen esitystä mielenkiinnolla. Hän kertoi, että kiinnostus hanketta kohtaan on tuonut muun muassa hyviä materiaali- ja jopa kokoelmatarjouksia perinnekeskuksen sisällöksi.

Rauhanturvaamisen ja veteraanityön perinnekeskuksen avajaisia vietetään Hamina Tattoo -viikolla torstaina 2.8.2018.

Kokouksen alussa KYMLRT:n varapuheenjohtaja Aki Laasonen vastaanotti Suomen Rauhanturvaajaliiton kultaisen ansiomitalin. Nobel muistoristin saivat rintapieleensä Teuvo Väkevä ja Jari Merikannel.

Vuoden baretti 2017 –tittelin ja kiertopalkinnon sai hallituksen yksimielisellä päätöksellä yhdistyksen puheenjohtaja Susanna Lindemark. Perusteluina olivat hänen ennakkoluuloton asenne ensinnäkin suostua ehdokkaaksi ja tulla valituksi puheenjohtajaksi miesvaltaiseen yhdistykseen vuodelle 2016. Ja lisäksi nimenomaan viime vuonna toteutunut ehdokkaaksi asettuminen ja valinta Suomen Rauhanturvaajaliiton hallituksen jäseneksi 2018 alkaen osoittavat Susannan tahdonlujuutta ja määrätietoisuutta.

Puheenjohtajan saaman Vuoden baretti –tittelin taustalla on vahvasti myös hänen työnsä edellä kerrotun RVPK:n perustamiseen liittyvässä prosessissa ja KYMLRT:n jäsenistön vetäminen yksimielisesti hankkeen taakse. Perinnekeskus-hankkeen aloitteen tekijänä KYMLRT joutui puheenjohtajansa johdolla nopeisiinkin ratkaisuihin hankkeen eteenpäinviemisessä.

Aki Laasonen vastaanotti SRTL:n kultaisen ansiomitalin.

Puheenjohtaja Susanna Lindemark ja sihteeri Reijo Tähti jakoivat huomionosoitukset. Keskellä liiton kultaisen anisomitalin saanut Aki Laasonen, hänen vierellään Nobel-muistoristin saaneet Teuvo Väkevä (vas) ja Jari Merikannel.

KYMLRT:n vuoden 2017 baretti Susanna Lindemark.

Toiminnanjohtaja Vesa Kangasmäki esitteli perinnekeskus-hankkeen tämän hetken tilanteen.

Kevätkokouksessa puhetta johti Mauri Seppä ja päätökset kirjasi Reijo Tähti.