06 joulu 2017
keskiviikko, joulukuu 6, 2017

Kotka kiitti rauhanturvaajia

Suomen 100. itsenäisyyspäivän lipunnosto oli Kotkassa tavallista juhlavampi ja erikoinen myös syystä, että valaistuihin tankoihin lippu voitiin nostaa ja edellisiltana klo 18.

Kymenlaakson Rauhanturvaajien lipunnostajien osasto kunniaosastoineen oli 20 miehen suuruinen.

Lipunnoston jälkeen Kotkan kaupunki kaupunginhallituksen puheenjohtajan Nina Braskin johdolla järjesti rauhanturvaajille komeat kakkukahvit. Brask kiitteli rauhanturvaajien ja kaupungin jo vuosia jatkunutta tiivistä yhteistyötä niin lipunnostoissa kuin sotiemme veteraaneja koskevissa tapahtumissa. Hän toivoi yhteistyön jatkuvan Suomen 100-juhlavuoden teeman ”yhdessä” mukaisesti.

Myös kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Jari Elomaa kunnioitti tilaisuutta läsnäolollaan.

Kymenlaakson Rauhanturvaajat käytti juhlavaa tilaisuutta hyväkseen ja luovutti Suomen Rauhanturvaajaliiton myöntämän hopeisen ansiomitalin Tuomo Kuituselle. Sen kiinnitti SRTL:n kotkalainen kunniajäsen Hannu Levänen.

Kotkalaiset rauhanturvaajaveteraanit puolestaan luovuttivat hankkimansa rintamerkin, kriisinhallintaveteraanitunnuksen, lipunnostoissa sitkeästi mukana olevalle 93-vuotiaalle Åke Nykäselle. Hän on sekä sotiemme veteraani, että rauhanturvaajaveteraani suomalaisten ensimmäisestä operaatiosta Suezilla 1956-57.