18 heinä 2018
keskiviikko, 18 heinäkuun, 2018

Lähellä valmista, lasitalkoot edessä

Wanha Veteraani, rauhanturvaamisen ja veteraanityön perinnekeskus Haminassa alkaa sisätilojen osalta olla loppurutistusvaiheessa. Monitoimiluokaksi tarkoitettu huone on käyty läpi lattiasta kattooon. Sen ensimmäinen tehtävä on toimia taidenäyttelytilana Hamina Tattoo -viikolla ja itse asiassa koko elokuun. Esille tulee puolustusvoimien erikoistaidenäyttely.

Rauhanturvaamis- ja kriisinhallintahistoriaa esittelevässä pääsalissa sisutukset ovat pitkällä ja suurin ponnistus alkaa joukkotalkoilla perjantaina kello 9. Nimittäin silloin nyt jo pystyssä olevat vitriinirungot saavat kantavat lasiseinät ja liukuovet, nekin lasista. Myös vitriinien taustoiksi tulevien kuvien kiinnitys alkaa perjantaina. Talkootöitä jatketaan lauantaina klo 9. ja tarvittaessa vielä sunnuntaina.

Wanha Veteraani ottaa kaiken mahdollisen jäsenistön talkooavun em. töiden hoitamiseksi pe-la ja ehkä vielä su vastaan!

Wanhan Veteraanin toiminnanjohtaja Vesa Kangasmäki verhokiinnityskiskon kimpussa taidenäyttelytilana aloittavassa monitoimiluokassa.

Monitoimiluokka palvelee elokuun 2018 puolustusvoimien taidenäyttelytilana.

Suomalaisen rauhanturvaamis- ja kriisinhallintahistoria ja nykypäivä tulee esille pääsalin vitriineihin ja kunhan ehditään myös digitaalisesti näyttöpäätteille.