08 syys 2018
lauantai, 8 syyskuun, 2018

Mauri Koskelalta vakava varoitus pakolaistaistelijoista

Pakolaisissa sodan karaisemia ääritaistelijoita

Suomen Rauhanturvaajaliiton puheenjohtaja, prikaatikenraali evp Mauri Koskela varoittaa seuraavan pakolaisaallon taistelijoista. Hän puhui perjantai-iltana Haminassa Kymenlaakson Rauhanturvaajien 50-vuotisjuhlassa. Migri varoittelee jopa 100 000 pakolaisen aallosta lähitulevaisuudessa. Varmasti mukaan mahtuu paljon aidossa hädässä olevia ihmisiä.

– Juuri kahden vuoden rauhanturvaajakomennukselta Lähi-Idästä palanneena, voin sanoa seuraavassa aallossa ainakin Lähi-Idästä tulevan sodan karaisemia ja ääriliikkeisiin kuuluneita taistelijoita, jotka eivät kaihda mitään toimia asiansa eteenpäin viemisessä.

Koskelan mukaan syitä tapahtumien kululle on varmasti monia. Yhteisenä tekijänä on kaikissa ollut tavallisten ihmisten kärsimys sekä kriisejä seurannut pakolaisaalto joko maan sisäisesti tai naapurimaihin. Joissain tapauksissa pakolaisaalto on ulottunut myös Eurooppaan ja Suomeen. Niin kuin kävi vuonna 2015.

– Tästä olisi syytä oppia paljonkin ja huojentavaa on ollut havaita viimeaikaiset pyrkimykset ratkaista ongelmia niiden syntysijoilla. Tällä vältetään se, että pakolaisstatuksen omaavien ihmisten ei tarvitse paeta heille tutuilta alueilta usein vaarallisen matkan kautta heille täysin vieraisiin maihin ja kulttuureihin.

Mauri Koskelan mukaan lähellä kohdemaata voitaisiin myös paremmin kontrolloida sitä, millaista ainesta kohdemaihin hyväksytään ja estää ääriaineksen pääsy eteenpäin.

– Samalla voitaisiin säästää kustannuksia ja ehkäistä ns. pakkopalautukset, joista viimeaikoina on runsaasti uutisoitu, Koskela sanoi.

Mikäli kriisien ehkäisemiseksi tai ratkaisemiseksi tarvitaan myös kansainvälistä väliintuloa, sille on löydyttävä valmiuksia. Kaikessa tässä myös Suomella on oma roolinsa, kuten on ollut jo vuodesta 1956 alkaen.

Tässä Koskelan koko puhe: Puhe Mauri Koskela KYMLRT 7.9.2018

Mauri Koskela käsitteli KYMLRT:n juhlapuheessa pakolaispolitiikkaa ja näki siinä vakavia uhkakuvia. Sen vuoksi hän suosittaa toimia niiden syntysijoilla.