08 syys 2018
lauantai, 8 syyskuun, 2018

Mikko Räinän päätössanat KYMLRT:n juhlassa

Kunnioitetut Rauhanturvaajaveteraanit!
Arvoisa Suomen Rauhanturvaajaliiton puheenjohtaja! Hyvä juhlaväki!

Juhlapäivän vietto on päättymässä. Kymenlaakson rauhanturvaajien historiassa riittäisi särmää monenlaisiin muistamisiin. Sen yksi hieno merkkipaalu oli tämä ilta-juhla.

Kiitän yhdistyksen puheenjohtajaa Susanna Lindemarkia jalosta kutsusta, kun hän pyysi minua lausumaan tilaisuuden päätössanat.

Lämmin kiitos Rakuunasoittokunnalle ja sen johtajalle Riku Huhtasalolle! Te teitte taas juhlasta juhlan! Kiitos kaikille, jotka ovat osallistuneet tämän juhlan valmisteluihin ja toimeenpanoon! Kiitos talon emännälle! Kiitos niille, jotka ovat muistaneet yhdistystä huomionosoituksin ja tervehdyksin!

Herra kenraali! Mitä parhain kiitos, Suomen
Rauhanturvaajaliiton puheenjohtaja Mauri Koskela, että otitte kutsun vastaan tulla vuosijuhlaamme juhlapuhujaksi. Juhlapuhujan valinnalla me halusimme viestiä – ennen kaikkea – rauhanturvaamisen yhteisten perinteiden ja veteraani- ja vertaistyön vaalimisen tärkeästä merkityksestä – ja että täällä Kymenlaaksossa osaamme arvostaa, että teidän kyvyt ja sotilasjohtajuutenne ovat nyt käytössä yhteisten päämäärien hyväksi.

Ensimmäiset rauhanturvaajat Kymenlaaksosta lähtivät alhaalle yli 60 vuotta sitten. Kymenlaaksolainen aloitekyky, sitkeys ja toisen tasapuolinen arvostaminen ovat olleet kovaa valttia eri missiossa. Niiden ominaisuuksien avulla perustettiin sinibarettiyhdistys heti toisena Suomessa ja niillä ominaisuuksilla on tehty Kymenlaakson rauhanturvaajissa erinomaista työtä kunniakkaat 50 vuotta yhdistyksen jäsenten puolesta ja myös Suomen Rauhanturvaajaliiton päämäärien hyväksi – ja tehdään edelleenkin seuraavat 50 vuotta! Väitän, että kaakonkulmalla ollaan nyt kiistatta rauhanturvaamisen veteraani- ja perinnetyön etulinjassa ja Kymenlaakson rauhanturvaajat ovat teoillaan jatkuvasti osoittaneet olevansa Suomen Rauhanturvaajaliiton yhdistysten ehdotonta kärkikastia.

Olemme viettäneet Kymenlaakson Rauhanturvaajat yhdistyksen lämminhenkistä 50-vuotisjuhlaa. Yhdistyksen historia ja nykyaika todistavat kuinka veljeyttä ja maanpuolustushengeä voidaan vaalia helposti monipuolisella vapaaehtoisella toiminnalla.

Hyvät sisaret ja veljet! Arvoisa juhlaväki! Olemme saanet hienoja muistoja tästä juhlaillasta. Toivotan teille kaikille turvallista kotimatkaa, voimia ja terveyttä,
sekä tulevaisuudenuskoa ja järkeä itsepäiselle Suomen kansalle!
Pidetään Kymenlaakson rauhanturvaajien lippu korkealla!

Mikko Räinä
KYMLRT puheenjohtaja 2011-15