25 kesä 2018
maanantai, 25 kesäkuun, 2018

Päijät-Hämeestä tukea talkoisiin

Wanhan Veteraanin muuttuminen Haminassa perinnekeskukseksi eteni jälleen reippain askelin tänään. KYMLRT sai talkoisiin 11 miestä, mukaan lukien nokkamiehet Ismo Flink ja Vesa Kangasmäki. Heille kaikille komea kiitos!  Monitoimiluokan lattia tuli kerralla valmiiksi ja pääsalin sisäkaton panelilevyjen asennus eteni pitkälle.

Mutta sitäkin huikeamman kiitoksen ansaitsevat Päijät-Hämeen Rauhanturvaajien kolmen hengen iskuryhmä, Ilkka Koskinen, Yrjö Lepola ja Simo Mutanen! Siis osoittaa yhteisvastuuta, yhteistyötä ja sitoutuneisuutta matkustaa aina Lahdesta saakka talkoopaikalle ja tehdä vielä töitä ja saada näkyvää aikaiseksi!

Talkoopäällikkömme Ismo Flink ei meinannut löytää sanoja kiittääkseen naapuriyhdistystä avusta. Jo se, että Päijät-Hämeen Rauhanturvaajat on jo liittynyt Rauhanturvaamisen ja veteraanityön perinnekeskus ry:n jäseneksi on hieno avaus, mutta tulla myös konkreettisesti töihin nostattaa hattua Kymenlaakossa korkealle. Se antaa meille uskoa entisestään, että olemme oikealla tiellä!

Suomalaisesta rauhanturvaamisesta kertova valtakunnallinen museo on enää reilun kuukauden päässä avajaisista. Ei se suinkaan silloin ole vielä kokonaan valmis, mutta esittelykelpoinen kyllä. Rauhanturvaajat kautta Suomen saavat Wanhasta Veteraanista alan pyhiinvaelluskohteen. Tähän työhön mielellään otamme puumerkkejä ja kädenjälkiä koko Suomesta. SRTL liittona, KYMLRT, Päijät-Hämeen rt ja Kuneitran Kojootit yhdistyksinä ovat jo mukana. Tervetuloa muutkin!

Seuraavat talkoot ovat torstaina 28.6 klo 9.30 alkaen, kun kannetaan viisi kuljetuslavallista vitriinitarpeita sisään levyinä. Ismon arvio on, että jokainen lava sisältää satoja kiloja kannettavaa. Ja niiden pystytys paikoilleen alkaa maanantaina 2.7. klo 9. Silloin tarvitaan taas rauhanturvaajien vahvoja ja vakaita käsiä avuksi! Kaikkiin talkoisiin ilmoittaudutaan Ismolle puh. 050 534 6225.