21 joulu 2017
torstai, joulukuu 21, 2017

Puheenjohtajan päiväkäsky jouluna 2017

 

Arvoisat rauhanturvaaja- ja kriisinhallintaveteraanit, hyvät KYMLRT:n jäsenet!

Vuoden viimeiset viikot ovat meillä käsillä. Kulunut vuosi on ollut varsin vilkas. Monissa eri yhteyksissä ja tapahtumissa olemme päässeet tekemään mielenkiintoista ja kaikkia osapuolia tyydyttävää  yhteistyötä  maanpuolustuksellisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Yhteistyö on ollut mutkatonta ja arvostus meitä kohtaan on korkealla.

Aktiivinen toiminta yhdistyksenä siirtyy joulun kunniavartioiden myötä ansaitulle tauolle. Hengähdämme hetkeksi, annamme aikaa läheisillemme, annamme aikaa myös itselle ja keräämme voimia uuteen entistä toiminnallisempaan vuoteen 2018.

Vuosi 2017 oli yhdistyksemme 49. toimintavuosi. Merkittävimmän leiman kuluneeseen vuoteen antoivat moninaiset Suomi 100 -tapahtumat. Henkilökohtainen iso asia oli tulla valituksi Rauhanturvaajaliiton liittohallitukseen jäseneksi. Pyrin olemaan luottamuksenne arvoinen ja olla aktiivinen edustajanne liiton toiminnassa. Tulevana vuotena juhlimme sekä yhdistyksen 50-vuotista taivalta, että Rauhanturvaamisen ja Veteraanityön Perinnekeskuksen avajaisia. Molemmat merkittäviä virstanpylväitä.

Yhdistyksen toiminta noudatti tänäkin vuonna Suomen Rauhanturvaajaliitto ry:n strategiaa sisältäen sekä perinteisiä että jäseniä aktivoivia tapahtumia. Yhdistyksen tehtävänä on liiton päämäärien mukaisesti tehdä rauhanturvaamistoimintaa tunnetuksi ja vaalia rauhanturvaamisperinteitä, yhteisiä muistoja ja osallistua sotiemme veteraanien tukemiseen monin eri tavoin. Runsain joukoin olemme jälleen osallistuneet erilaisiin veteraaneja avustaviin tehtäviin, lämmin kiitos siitä kaikille. Jouluksi lähetettiin myös yhteisellä sukkakampanjalla villasukkia kriisinhallintatehtävissä palvelusalueella oleville suurin määrin.

Päättyvän vuoden tapahtumia olivat yhdistyksen ja liittotason kevät- ja syyskokoukset, Finlandia-hiihto, Salpavaellus ja linnoitustalkoot Salpalinjalla,  Falling plates -ammunnat, Sotiemme veteraanit -keräys, veteraanikävelyt, lipunnostot, kunniavartiot ja monet muut paikalliset lipunnäytöt, veteraaneja avustavat tilaisuudet ja viimeisimpänä Suomi 100 -lipunnostot sekä lukuisat muut messu- ja yleisötapahtumat, joissa olimme mukana osastona.

Päätapahtumana voidaan pitää 24.9.2017 järjestettyä valtakunnallista Kansa kävelee -tapahtumaa Kotkan Sapokassa. Näkyvyys oli hyvä mediassa ja osallistujia oli mukana ennätysmäärä. Saimme paljon positiivista palautetta, suurkiitokset järjestelyihin osallistuneille.

Haluan siis kiittää kaikkia kuluneesta vuodesta; tuestanne ja aktiivisesta osallistumisestanne ja yhdistyksemme toiminnan kehittämisestä. Ilman aktiivista jäsenistöä ei ole toimivaa yhdistystä.

Toivotan kaikille työntäyteisen vuoden päätteeksi rauhallista ja rentouttavaa joulunaikaa läheistenne kanssa ja oikein onnellista uutta vuotta 2018!

Pyhtäällä 21.12.2017

Susanna Lindemark

Puheenjohtaja

Kymenlaakson Rauhanturvaajat ry