16 marras 2017
torstai, marraskuu 16, 2017

Susanna Lindemark tiukasti KYMLRT:n johdossa

Kymenlaakson Rauhanturvaajien syyskokous 15.11.2017 Kotkassa oli vuoden 2018 toimintaa luotaavissa ratkaisuissaan yksimielinen. Paikalla oli 30 jäsentä. Tosin tiukkaa kritiikkiäkin jäsenkunnasta tuli. Takavuosina Kausalassa pidettyjä kesäkauden avajaisia tai sen kaltaista toimintaa kaivattiin takaisin. Huutia sai myös tiedottaja nettisivujen hoidosta, kun sieltä ei koko vuonna ole löytynyt viime syksynä hyväksyttyä vuoden 2017 toimintasuunnitelmaa. Molempiin asioihin lupailtiin parannusta.

Yhdistyksen puheenjohtajaksi kolmannelle kaudelleen vuodelle 2018 valittiin yksimielisesti Susanna Lindemark. Hän tuli lokakuussa valituksi myös Suomen Rauhanturvaajaliiton hallitukseen.

Hallituksesta erovuorossa olleet Vesa Raussi, Ari Surakka, Sami Aho ja Bengt Brinkas valittiiin uudelleen vuosiksi 2018-19. Vuosi sitten valittuina vuoden 2018 jatkavat Reijo Tähti, Aki Laasonen, Tiina Kivinen ja Ari Reijo.

Yhdistyksen hallituksen varajäseninä jatkavat Martti Laakso ja Ari Kainulainen. Yksi varajäsenen paikka varattiin täytettäväksi yhdistyksen vuodelle 2018 kutsuttavalle uudelle sihteerille. Reijo Tähden vapaaksi jättämälle paikalle etsitään ensisijaisesti pöytäkirjasihteeriä. Tähti itse lupaa hoidella sihteerille kasautuneita muita ei niin tyypillisiä sihteerin tehtäviä, kuten Nobel-ristien ja Kriha-rintamerkkien myyntiä.

KYMLRT:n toiminnantarkastajaksi valittiin Markku Pakkanen ja varalle Mikko Räinä.

Kokouksessa tuotiin julki, että SRTL:n 50-vuotisjuhlavuonna ensi kevätkesästä julkaistaan kaksiosainen liiton historiikki. Sitä otetaan vain yksi painos. Siksi yhdistyksessä kirjasta kiinnostuneiden on hyvin pian ilmaistava siihen kiinnostuksensa. Molempien osien arvioitu hinta on yhteensä 35 euroa. Asiasta tiedotetaan / muistutetaan jäsenistöä lähipäivinä sähköpostiviestillä.

Kokouesitelmän piti Terho Ahonen aiheesta Salpalinja – rauhan rakennelma.

Ennen kokouksen alkua jaettiin Suomen Rauhanturvaajaliiton myöntämä kultainen ansiomerkki jäsensihteeri Pentti Tienhaaralle. Puheenjohtaja Susanna Lindemark sai SRTL:n pronssisen ansiomerkin. SRTL:n kultainen ansiomerkki on myönnetty myös varapuheenjohtaja Aki Laasoselle ja hopeinen Tuomo Kuituselle. He ottavat mitalit vastaan myöhemmin.

Nobel-muistoristit on myönnetty Jari Kempille, Teuvo Väkevälle ja Jyrki Hämäläiselle. Ne toimitetaan vastaanottajilleen myöhemmin.

Kokouspaikan KYMLRT:lle tarjosi Kimmo Dufva Lounaravintola Ysiysissä.

Ansiomitalein palkitut Pentti Tienhaara ja Susanna Lindemark. Huomionsoitukset jakoivat komennettuina Terho Ahonen ja Keijo Kouvonen.

Kuvasatoa kokouksesta: