08 syys 2018
lauantai, 8 syyskuun, 2018

Susanna Lindemarkin 50-juhlan tervetulotoivotus

Tervehdyssanat Kymenlaakson Rauhanturvaajat ry 50-vuotisjuhla 7.9.2018 Haminassa

Arvoisat Suomen Rauhanturvaajaliiton kunniajäsenet, liiton puheenjohtaja, kutsuvieraat, Kymenlaakson Rauhanturvaajien jäsenet, soittokunta, hyvä juhlaväki!

Sydämellisesti tervetuloa Kymenlaakson Rauhanturvaajien  50-vuotisjuhlaan. Minä olen Susanna Lindemark, yhdistyksen puheenjohtaja eli pääsyyllinen tämän illan askelmerkkeihin tai sitten niiden puuttumiseen! Olemme ilahduttavan monilukuisena kokoontuneet juhlistamaan ”miehen” ikään ehtinyttä yhdistystämme. Tänään on suuri päivä, tänään on juhlan aika.

Yhdistyksemme on perustettu 4.9.1968, noin puoli vuotta sen jälkeen, kun Rauhanturvaajaliitto perustettiin maaliskuussa samana vuonna. Yhdistyksemme oli järjestyksessä toinen liiton jäsenyhdistyksistä, vain Lappi ehti edelle. Paikalla täällä tänään on usea kuluneina vuosina yhdistystä eteenpäin luotsanneet  puheenjohtajat; Teemu Suur-Näkki, Kalervo Seppälä, Keijo Kouvonen, Mikko Kiehelä, Ahti Virolainen ja Mikko Räinä. Paikalla on myös liiton ensimmäinen toiminnanjohtaja Pekka Kuosmanen.

Salissa on yhtä monta tarinaa rauhanturvaamisesta kuin on rauhanturvaajaa. Me kaikki olemme olleet osa tärkeää kokonaisuutta. Meitä kaikkia yhdistää isänmaallisuus, yhdessä toimiminen yhteisön ja toinen toistemme hyväksi sekä tekemisen meininki. Meitä yhdistää vahva me-henki. Yhdistyksemme on ollut ketterä ja ajassa kehittyvä – viimeisimpänä ponnistuksena Wanhan Veteraanin avaaminen.

Illan kulusta totean sen verran, että ohjelma tietenkin noudattelee kutsun mukaista sabluunaa; saamme nauttia musiikkimajuri Riku Huhtasalon johdolla Rakuunasoittokunnan esityksistä, illalliseksi Kerhon noutopöydän herkulliset antimet, keskivaiheilla juhlaa ovat palkitsemiset ja diakuvaesitys yhdistyksemme historiaan (multimediaesitys). Päätössanojen jälkeen nousemme yhdessä laulamaan Maamme-laulun ja ilta jatkuu vapaamuotoisesti messi-illan perinteitä noudattaen Wanhassa Veteraanissa, tästä noin 300 metrin päässä.

Arvoisa juhlaväki – minulla on suuri kunnia ja ilo toivottaa Teidät kaikki sydämellisesti tervetulleiksi juhlaamme, rauhanturvaaminen on tiimityötä – suuret kiitokset kaikille juhlan järjestelyihin osallistuneille.

Toimikaamme yhteisen tulevaisuuden eteen, jotta tulevillakin rauhanturvaaja-sukupolvilla on loistava yhdistys juhlittavana! Täyttyköön juhlatilamme iloisesta puheensorinasta!

Ehdotan, että nousemme ylös ja kohotamme maljan: Malja meille!

Susanna Lindemark
KYMLRT, Puheenjohtaja