18 elo 2019
sunnuntai, elokuu 18, 2019

Marko Tuominen jatkoi KYMLRT:n mitaliputkea

Ensin oli Marko ja sitten muut! Näin voi päätellä tämän uutisen profiilikuvasta ja kuvien alustavista tulosluetteloistakin. Kymenlaakson Rauhanturvaajien ampumajoukkueen matka SRTL:n mestaruuskisoihin 17.8.2019 toi jälleen arvokkaan lenkin KYMLRT:n vuonna 2011 alkaneeseen mitaliputkeen. Marko Tuominen ampui rynnäkkökiväärin henk.koht. yleisessä sarjassa hienosti hopealle tuloksella 186 pistettä. Joukkuetulosta ei sarjassa saatu, kun muita kymenlaaksolaisia ei ollut sarjassa.

Yli 50-vuotiaiden sarjassa rk-kisassa KYMLRT:n parhaan tuloksen ampui Mikko Räinä 181 pistettä, jolla heltisi järjestäjien myöhempien tulostarkistusten jälkeen lopulta 7. sija. Terho Ahonen ampui samat pisteet, sijoitus sama 7:s, mutta vähempien napakymppien vuoksi oli tosiasiallisesti Mikkoa heikompi. Lisättynä Matti Tiikasella, tulos 166 pistettä, KYMLRT ”huru-ukkojen” joukkue oli neljäs, tosin em. järjestäjien tarkistukset saattavat vaikuttaa em. joukkuesijoitukseen yhdellä pykälällä alemmaksi, odotellaan virallisia tuloksia. Martti Laakso ja Pete Arponen olivat tasapistein 161  vahvasti kuvassa mukana.

Tällaiseen ”huippu-urheiluun” kuuluu vääjäämättömästi jossittelu ja se tässä erikoistapauksena sallittakoon. Marko täytti kuluvan vuoden tammikuussa 50 vuotta. Joukkue, Marko itse mukaan lukien, oletti hänen kilpailevan sarjassa yli 50 vuotta. Kun järjestäjillä ei ollut sarjajakoa nähtävillä aikaisemmin, kuin vasta tulosluettelossa ja kun rataluettelossakaan (julkaistiin juuri ennen aseiden jakoa) ei ollut sarjajakoa, niin joukkue ei huomannut asiaa aikaisemmin tarkistaa. Kun asiaan puututtiin tulosten julkaisun jälkeen, järjestäjien virallisissa ilmoittautumispapereissa hänet oli merkitty yleiseen sarjaan (vanhempi voi kilpailla nuoremmassa sarjassa). Ja kun näin mitään virhettä KYMLRT joukkue ei voinut osoittaa (siis oma moka, kun emme tarkistaneet asiaa ajoissa oma-aloitteisesti edellisen illan ilmoittautumisen yhteydessä), tulokset jäivät luonnollisesti voimaan. Vanhemmassa sarjassa Marko olisi tuloksellaan niin ikään noussut hopealle ja saanut toisen mitalin kaulaansa kultaisena joukkuekilpailussa, jonka KYMLRT olisi ylivoimaisesti voittanut.

Mutta tuo edellinen kappale on tähän raporttiin kirjoitettu vain suurena kannustuksena ja osoituksena siitä, että KYMLRT taistelee tulevina vuosinakin Suomen Rauhanturvaajaliiton kirkkaimmista mitaleissa. Tästä alkoi KYMLRT:n jäsenten innostaminen tulla mukaan ampumatoimintaan. Seuraavan kerran siihen on mahdollisuus Ukontie-kisassa Vekaralla 7.9.2019. Seuratkaa membook-viestejä.

Varsinaisissa Falling plates -kisassa KYMLRT sai vain joukkueen Mikko Räinä, Terho Ahonen ja nyt ”oikeassa sarjassa” kilpaillut Marko Tuominen. Aika-ajossa joukkue oli kolmas. Sen perusteella vastaan neljännesvälierässä tuli Sastamalan Rauhanturvaajien joukkue. Vaikka KYMLRT:n laikat kaatuivat aika-ajoa selvästi paremmin, tuli selvä tappio. Sastamala, joka voitti koko kisan, onnistui KYMLRT:tä vastaan kaatamaan 10 levyä vain 12 laukauksella, päivän parhaalla ammunnalla; KYMLRT:n joukkueen kohtalona oli aseiden puhdistus ja luovutus varastoon.

Vuonna 2020 SRTL:n ampumakisat järjestetään niin ikään Säkylässä. Sinne on järjestelyjen suhteen hyvä lähteä suurin odotuksin. Kun järjestäjien itsensäkin huomaamat pikkupuutteet  korjataan, on syytä odottaa vieläkin sujuvampaa kisaa. Nyt oli silmiinpistävästi nähtävissä Varsinais-Suomen Sinibarettien ja Porin Prikaatin panostus kisoihin. Toimitsijoita oli hyvin ja organisoinnit  innovatiivisia ja hyvin sujuvia. Kiitokset järjestäjille!

Tulokset löytyvät tästä linkistä: http://v-suosb.org/fp19.html

Klikkaa kuvia isommiksi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25 heinä 2019
torstai, heinäkuu 25, 2019

Kotka 140 vuotta -juhlaliputus

 

 

 

 

Rauhanturvaveteraanien kunnianosoitus Kotkan 140-vuotisjuhlan kunniaksi. Käsi baretissa. Taustalla soi Valalaulu.
Pertti Huhtanen

05 kesä 2019
keskiviikko, kesäkuu 5, 2019

Suomen Leijonan ritarimerkki Terho Ahoselle

 

 

 

 

Yhdistyksemme uuttera monitoimija, tiedottamisen mestari ja maanpuolustustyötä monipuolisesti ja monella saralla tunnetuksi tekevä majuri Terho Ahonen palkittu tänään 4.6.2019 Suomen Leijonan ritarimerkillä.

Lämpimästi Onnitellen!

05 kesä 2019
keskiviikko, kesäkuu 5, 2019

Rauhanturvaajien päivän lipunnosto

 

 

 

 

 

 

Rauhanturvaajien päivän 2019  lipunnoston jälkeen kotkalaiset rauhanturvaajat kunnioittivat kaikkia edesmenneitä rauhanturvaajia hiljaisella hetkellä juuri poisnukkuneen Rauno Nuorivuoren nimissä.

Pertti Huhtanen
Lipunnostaja

 

Lipunnostajat Martti Laakso Kotkasta ja Jaana Vestman Hammerfestistä.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vuoden 2019 Kansallisena veteraanipäivänä kotkalaisten
rauhanturvaajaveteraanien nostamat liput liehuivat taas kerran Kotkan
kaupungintalon uljaissa lippusaloissa.

Näitä lipunnostoja on suoritettu runsaat 15 vuotta. Lipunnostojen
tilastointi aloitettiin vuonna 2004 . Sen jälkeen on liputuskertoja ollut
lähes 70 (kaikkiaan yli 70) ja yksittäisiä lipunnostosuorituksia on ollut
lähes 900 (kaikkiaan yli 900).

Tässä mitassa tällainen lipunnostojen sarja lienee ainutlaatuista Suomessa
ja ehkä koko maailmassa. Tätä voisikin hyödyntää vaikka Kotkan kaupungin
markkinoinnissa.

Parikymmentä vuotta sitten teimme Antti Nuorivuoren kanssa työnjaon siten,
että minä keskityn sotaveteraanien tukirenkaaseen ja Antti aloittaa tämän
lipunnoston-operaation. Vuoden 2007 alusta minä kuitenkin sain hoitaakseni
lipunnostojen seremoniamestarin kunniatehtävän. Lipunnostojen
järjestelymestarina toimii barettiveli Martti Laakso.

Pertti Huhtanen
Seremoniamestari

Kunniaosaston kärjessä Kotkan kaupunginjohtaja Esa Sirviö, Reserviupseerikoulun johtaja, eversti Jouko Rauhala ja rouva Nina Rauhala.

Kahvila Tulikukon lippukahveilla vasemmalla Kotkan Kaupunginjohtaja Esa Sirviö ja barettiveli ja Karhulan-Kymin Sotaveteraanien puheenjohtaja Hannu Valjus, oikealla Reserviupseerikoulun johtaja, eversti Jouko Rauhala ja rouva Nina Rauhala.