11 syys 2017
maanantai, syyskuu 11, 2017

Jäsenistö kävelemään ja lipunnäyttöön koko voimalla!

Jäsentiedote 11.9.2017

Sotiemme veteraanien kunniaksi sunnuntaina 24.9.2017 klo 12. järjestetään Kotkan Sapokassa Kansa kävelemään –päätapahtuma Suomessa. Kymenlaakson Rauhanturvaajat kantavat järjestelyjen päävastuun. Tapahtuma on avoin kaikille kansalaisille.

Yhdistyksen hallitus päätti 6.9. vedota koko KYMLRT:n jäsenistöön, että se osallistuisi palvelusbaretti päässä ennennäkemättömällä voimalla kävelyyn joko osallistujana tai toimitsijana. Nyt on oiva lipunnäytön paikka, että me rauhanturvaaja- ja kriisinhallintaveteraanit olemme myös sotiemme veteraanien asialla.

Ja kun tulette kävelemään, ottakaa omia läheisiänne ja kavereitanne niin paljon mukaan kuin suinkin saatte värvättyä! Ja jos tiedätte vielä KYMLRT:hen kuulumattomia rauhanturvaajia, manatkaa heidätkin mukaan baretti päässä! Yhdessä saamme aikaan komean tapahtuman hyvän asian puolesta!

Järjestelyissä tarvitaan myös veteraanien ja muun vanhemman väen saattajia. Siihen tehtävään rauhanturvaajat ovat onnen omiaan. Jos voit ottaa tällaisen kunniatehtävän tai jonkun muun kevyen toimitsijapestin, ilmoittaudu ennakkoon sihteerillemme Reijo Tähdelle,  040 585 0501, s-posti: reijo.s.tahti@gmail.com ja tule paikalle Sapokantorille kävelypäivänä viimeistään klo 11.30 mennessä. Saattajat rinnastetaan tapahtuman toimitsijaksi ja yhdistys tarjoaa kenttäkeittiörokan (riittävyysvarauksella) ja sotkussa munkkikahvit.

Kävelystä tarkempia tietoja linkkien takaa:
Kansa kävelemään tiedote lehdistölle

Lisätietoa ja taustaa kävelytapahtumasta

Bussiretki Suomen Rauhanturvaajaliiton liittokokoukseen Kuusamoon, kokouspäivä la 21.10.2017, toteutuu. Bussi lähtee Lahdesta ja ottaa Kymenlaakson kokoukseen lähtijät kyytiin Kouvolan linja-autoasemalta perjantaina 20.10. klo 10. Siitä matka jatkuu Mikkeliin ja edelleen Kuusamoon. Paluu sunnuntaina 22.10 samaa reittiä. Bussimatkan hinta edestakaisin on vain 50 euroa / hlö. Se maksetaan autossa ellei toisin ilmoiteta. Ilmoittautuminen Päijät-Hämeen RT Reijo Juvonen puh. 040 579 3463 tai repe.juvonen@outlook.com

Majoituksen ja illalliskortit jokainen varaa ja maksaa itse, katso Rauhanturvaaja-lehti 4/2017 sivu 63.

Matkan yksi tavoite on ajaa ja valita puheenjohtajamme Susanna Lindemark liiton hallitukseen ”komentoa” pitämään!

Suomen Rauhanturvaajaliitto yhteistyössä Sotilaskotiliiton kanssa lähettävät joulupaketit tuntemattomalle rauhanturvaajalle. Villasukat ovat siihen sopiva tuote. SRTL:n johto toivoo, että rauhanturvaajat läheisineen kautta maan panevat sukkapuikot suihkimaan ja neulovat / kutovat 40-46 –kokoisia sukkia, langan värillä ei ole väliä. Sukat toimitetaan 1.11.2017 mennessä Säkylän sotilaskotiin yhdistyksittäin; KYMLRT:n sukat toimitetaan sihteeri Reijo Tähdelle YK-päivään 24.10 mennessä os.   Pirosenvuorentie 6 C 21, 48400 KOTKA. Nyt neulomaan (tai ostamaan toreilta uusia sukkia)!

Tiedoksi, että Kymenlaakson Rauhanturvaajien syyskokous pidetään keskiviikkona 15.11.2017 klo 18. Lounaskahvila 99:ssä Kotkan Hovinsaarella osoitteessa Kotkantie 6. Merkitkää allakkaan. Tarkemmin myöhemmin!

Kotkan Sapokkassa tavataan, kävelemisiin

Terho Ahonen
KYMLRT tiedottaja

09 syys 2017
lauantai, syyskuu 9, 2017

KYMLRT mukana ampumakisoissa Vekaralla

Kymenlaakson Rauhanturvaajien viisimiehinen ampumajoukkue sinnitteli pienessä sateessa 9.9.2017 Vekaranjärvellä Ukontie -kisassa ihan hyviin tuloksiin, kun niitä verrataan kunkin ampujan omaan tasoon! Ei aivan parasta näytetty, muttei huonointakaan. Martti Laakso oli henkilökohtaisessa kisassa parhaana 20. ja Herkko Kykkänen 23.

Tulokset linkkien takana:
Lopputulokset 2017 Ukontie
Lopputulokset 2017 Ukontie joukkueet

Joukkueessa ampuivat Herkko Kykkänen (kuvassa vas), Martti Laakso, Tuomo Kuitunen, Matti Hukkanen ja Veli-Pekka Arponen.

Paikalla oli muitakin rauhanturvaajia, jotka ampuivat omissa res.ups. joukkueissaan: Tommi Tiihonen Iitin joukkueessa oli 10. ja joukkuekulta, Markku Leporanta 64. Kouvolan ja Terho Ahonen 27. ja joukkuepronssi Virolahden ja Miehikkälän joukkueessa. Kouvolan res.upseereissa ampui myös entinen jäsenemme Kari Ylönen oli 49., joka asustelee nykyisin Porvoossa.

 

29 elo 2017
tiistai, elokuu 29, 2017

Kansa kävelemään valtakunnan päätapahtuma Kotkassa

Tässä vähän lihaa esitteen ympärille kävelytapahtumasta: juttu rt-lehdessä 4/2017 Kävelyennakko rt-lehdessä

24 elo 2017
torstai, elokuu 24, 2017

KYMLRT mukana Lahdessa 5 yhdistyksen tapaamisessa

Kymenlaakson Rauhanturvaajien edustus viiden yhdistyksen vuotuiseen tapahtumaan Lahdessa jäi tällä kertaa monen yhteensattuman takia viiden jäsenen vahvuiseksi. Mutta he pitivät puheenjohtaja Susanna Lindemarkin ja sihteeri Reijo Tähden johdolla KYMLRT:n lippua korkealla.

Herrasmieskisassa Kauko Ala-Turkia, Martti Laakso vahvennettuna KHRT:n Tauno Itämäellä oli hopealla. Mölkkykilpailussa KYMLRT:n sama joukkue, vahvennuksena nyt Jaana Vestman HELSRT oli neljäs. Edellä mainittujen lisäksi KYMLRT:sta mukana oli Ari Kainulainen.

Tapahtumasta tiedottajalle raportoinut Martti Laakso antaa tunnustusta Päijät-Hämeen Rauhanturvaajille hyvin järjestetystä tapahtumasta aina kenttähartautta myöten.

Tässä linkki noin seitsemän minuutin videokoosteeseen Lahdesta: https://jarmolaine.kuvat.fi/kuvat/Viimeisimm%C3%A4t+riennot/2017/5+yhdistyksen+tapaaminen+19.8.2017/Video+%225+yhdistyksen+tapaaminen%22/5-yhd+versio+5.mp4

Vuonna 2018 viiden yhdistyksen tapahtuman järjestämisvuorossa on Suur-Savon Rauhanturvaajat.

Kuvat Reijo Tähti

Mölkyn heittovuorossa Susanna Lindemark.

 

16 elo 2017
keskiviikko, elokuu 16, 2017

Vertaistuki koskee myös nuoria rauhanturvaajia

Suomen Rauhanturvaajaliiton vertaistuen kehittäminen jatkuu vuonna 2017 alkaneella sosiaali- ja terveysministeriön kohdennetulla apurahalla. Hankkeen tavoitteena on luoda osaksi valtakunnallista  järjestelmää ja viranomaisten tueksi vapaaehtoinen vertaistuen malli.  Pohjana on viime vuoden lopulla päättynyt nelivuotinen Kotona ja kaukana -projekti.

Kymenlaakson Rauhanturvaajien vertaistuki-iltaan 15.8. jalkautunut Rauhanturvaajaliiton vertaistukikoordinaattori Timo Ryhänen on laventamassa toimintaa aivan kriisinhallintatehtävien alkujuurille asti.

”Valmentautuminen mahdollisiin kriisinhallintatehtävissä tuleviin ongelmiin pitäisi aloittaa jo siinä vaiheessa, kun tehtävään lähtevä on saanut tiedon sopimuksesta. Silloin valmennukseen tulee ottaa myös tulevan rauhanturvaajan lähipiiri.”

Ryhänen hakee myös ”uuden polven” kriisinhallintaveteraaneja, 10 – 15 vuotta sitten palvelleita, vertaistukihenkilöiksi. Viimeisten vuosien rauhanturvatehtävät ovat oma lukunsa verrattuna Suezin ja Kyproksen aikoihin. Hän ymmärtää sen vaikeuden, joilla nuorempia saataisiin mukaan.

”Avainasemassa ovat paikallisyhdistykset. Siksi olen täällä. Täällä on se tieto ja tarve ihmisistä, jotka apua saattavat tarvita ja sitä antaa. Tosiasiassahan 85-95 prosenttia rauhanturvaajista selviää operaatioista takaisin siviiliin ilman ongelmia. Tärkeää on, että ne joilla asiat eivät kotiutumisen jälkeen suju, pääsisivät avun piiriin. Hoitopolun päät ovat olemassa”, Ryhänen sanoi.

Tiedottaminen niin valtakunnan ”verkossa” kuin yhdistysten alueella  on välttämätöntä. Sen uusi projekti tietää tärkeäksi ja siihen on toimia tulossa. SRTL:n jäsenlehti ja nettisivut ovat ensisijaisia tiedonlähteitä, kuin myös koko julkinen sana.

KYMLRT:n oma kehittämiskonsultti Pertti Huhtanen tuki iltaa esittelemällä omiin kokemuksiin perustuvaa palvelusstressin tunnistamismallia. Illan isäntänä oli KYMLRT:n toinen veteraanitukihenkilöistä Sami Aho. Myös Bengt Brinkas oli paikalla ja oli myös aktiivinen keskustelija.

Vertaistuki-iltaan Kotkassa osallistui 18 KYMLRT:n jäsentä. Tilaisuuden alussa jaettiin kolme nobel-ristiä. Sen saivat Hannu Polvinen, Pekka Lappalainen ja Kari Kirssi.

Vertaistuki-iltaan Kotkassa osallistui mukavanlaisesti 18 rauhanturvaajaa. Nuoria ei ollut.

Timo Ryhänen vetoaa paikallisyhdistyksiin vapaaehtoisessa vertaistuessa.

Pertti Huhtasella oli esittelyssä kolmiportainen stressimittari.

KYMLRT:n puheenjohtaja Susanna Lindemark jakoi nobel-ristit kolmelle rauhanturvaajalle. Vasemmalta Hannu Polvinen, Pekka Lappalainen ja Kari Kirssi.