14 marras 2019
torstai, marraskuu 14, 2019

Tietoja ja kuvia KYMLRT:n syyskokouksesta 7.11.2019

Tekstit Susanna Lindemark, kuvat Tiina Kivinen.

Hallitus 2020: jatkaa Tiina Kivinen, Ari Reijo, Aki Laasonen, Martti Laakso, erovuoroisten tilalle valittiin Sami Aho, Tommi Tiihonen, Tero Seppälä ja Pekka Toivari. Varajäseniksi: Kalle Salli, Vesa Raussi, Jaakko Aho. Pj:ksi Susanna Lindemark. Toiminnantarkastajana jatkaa Markku Pakkanen, varalla Mikko Räinä. Suomen Rauhanturvaajaliiton valtuuskunnan jäseneksi v.2020 valittiin Keijo Kouvonen.

Osallistujia 37 hlöä, kokouksen puheenjohtajana toimi Teemu Suur-Näkki ja sihteerinä Susanna Lindemark.

Kokouksessa toimintasuunnitelman esitteli pj Susanna Lindemark ja  talousarvion esitteli Vesa Raussi. Molemmat hyväksyttiin,  Teuvo Ruippo esitti, että toimintasuunnitelmaan lisätään jäsenistölle suunnattua toimintaa enemmän.  Jäsenmaksu päätettiin pitää ennallaan.

Kevät/kesäkauden avajaiset pidetään Veteraanimajalla Kouvolassa, osoitteessa Miettulantie 149.  Päivämäärällä 23.5.2020. Järjestelyvastaavina Sami Aho ja Keijo Kouvonen.

Sami Aho esitteli suunnitelman yhdistyksen hihamerkiksi, joka päätettiin laittaa heti tilaukseen ja suunnitelman yhdistyksen viiriksi. Valmistelu viirin osalta jatkuu.

20 syys 2019
perjantai, syyskuu 20, 2019

Åke Nykänen 95 vuotta

Isänmaallisten sotiemme veteraani, kunniakansalainen ja YKSK 1-veteraani Åke Nykänen täytti 95 vuotta 17.09.2019. Rauhanturvaajaveteraanit Jarmo Rouvinen ja Martti Laakso auttavat jo hiukan väsynyttä Viipurin Vikkelää. Kaveria ei jätetä.

Sota- ja YKSK 1-veteraani Åke Nykänen 95v, Kymenlaakson Rauhanturvaajat ry:n puheenjohtaja Susanna Lindemark 50v ja YKSK 1-veteraani Arvo Tuominen 87v.

 

Pepe Huhtanen

 

10 syys 2019
tiistai, syyskuu 10, 2019

KYMLRT:n ampujat menestyivät omassa mestaruuskisassa!

Kymenlaakson Rauhanturvaajien vakava yritys jatkaa Kaakkois-Suomen Aluetoimiston Kymenlaakson Ukontie-rynnäkkökiväärikilpailussa vuosi sitten alkanutta mitaliputkea, ei tällä kertaa aivan tuottanut tulosta. Kymmenen ampujaa teki sen, minkä 7.9.2019 lauantaina miehet vain voi; taulut olisivat voineet olla isompia! Nyt viisi parasta tulosta ampunutta muodosti ykkösjoukkueen ja toiset viisi kakkosjoukkueen. Viime vuoden hopea vaihtui neljänteen sijaan. Kakkosjoukkueemme paransi viime vuoden 10. sijansa nyt seitsemänneksi!

Henkilökohtaisessa kisassa parhaan tuloksen ampui Marko Tuominen, 169 pistettä, sillä heltisi 16. sija.

Mutta mikä parasta! Samalla ammuttiin KYMLRT:n omat mestaruuskisat ja siinä pärjäsivät ja koko tuloslistan, ohessa, miehitti pelkästään Kymenlaakson Rauhanturvaajien armoitetut jäsenet! Kuvissa Marko Tuominen (vas) vastaanottaa viime vuoden 50-sarjan mestarilta Herkko Kykkäseltä kiertopalkinnon, Jarmo Rouvisen taiteileman ”kuuraketin”. Ukontiellä Iitin Reserviupseereita edustanut Tommi Tiihonen oli ainoana osanottajana suvereeni KYMLRT:n yleisessä sarjassa. Hän ehti kisapaikalta pois, ennen kuin kiertopalkintoa ehdittiin jakaa.

Tässä ensin Ukontien henkilökohtaiset ja joukkuetulokset linkkien takana.

Ukontie-20190907-tulokset-henkilökohtainen-kilpailu.xlsx

Ukontie-20190907-tulokset-joukkuekilpailu.xlsx

Kymenlaakson Rauhanturvaajat ry, ampumamestaruuskilpailut Ukontie-rk-kilpailun yhteydessä 7.9.2019 Vekaranjärvellä

10 ls + 10 ls (jälkimmäinen 60 s pikasarja)

Sarja Y  1. Tommi Tiihonen 163 (kiertopalkinto)

Sarja 50 v

  1. Marko Tuominen 169 (kiertopalkinto)
  2. Terho Ahonen      162
  3. Mikko Räinä 161
  4. Matti Tiikanen 158 ( ysit ratkaisi)
  5. Martti Laakso 158
  6. Herkko Kykkänen 155
  7. Juha Kaaro 151
  8. Sami Aho 148
  9. Tuomo Kuitunen 135
  10. Matti Hukkanen 110

 

 

 

 

 

09 syys 2019
maanantai, syyskuu 9, 2019

Veteraanikävely Kotkassa 22.9.2019

18 elo 2019
sunnuntai, elokuu 18, 2019

Marko Tuominen jatkoi KYMLRT:n mitaliputkea

Ensin oli Marko ja sitten muut! Näin voi päätellä tämän uutisen profiilikuvasta ja kuvien alustavista tulosluetteloistakin. Kymenlaakson Rauhanturvaajien ampumajoukkueen matka SRTL:n mestaruuskisoihin 17.8.2019 toi jälleen arvokkaan lenkin KYMLRT:n vuonna 2011 alkaneeseen mitaliputkeen. Marko Tuominen ampui rynnäkkökiväärin henk.koht. yleisessä sarjassa hienosti hopealle tuloksella 186 pistettä. Joukkuetulosta ei sarjassa saatu, kun muita kymenlaaksolaisia ei ollut sarjassa.

Yli 50-vuotiaiden sarjassa rk-kisassa KYMLRT:n parhaan tuloksen ampui Mikko Räinä 181 pistettä, jolla heltisi järjestäjien myöhempien tulostarkistusten jälkeen lopulta 7. sija. Terho Ahonen ampui samat pisteet, sijoitus sama 7:s, mutta vähempien napakymppien vuoksi oli tosiasiallisesti Mikkoa heikompi. Lisättynä Matti Tiikasella, tulos 166 pistettä, KYMLRT ”huru-ukkojen” joukkue oli neljäs, tosin em. järjestäjien tarkistukset saattavat vaikuttaa em. joukkuesijoitukseen yhdellä pykälällä alemmaksi, odotellaan virallisia tuloksia. Martti Laakso ja Pete Arponen olivat tasapistein 161  vahvasti kuvassa mukana.

Tällaiseen ”huippu-urheiluun” kuuluu vääjäämättömästi jossittelu ja se tässä erikoistapauksena sallittakoon. Marko täytti kuluvan vuoden tammikuussa 50 vuotta. Joukkue, Marko itse mukaan lukien, oletti hänen kilpailevan sarjassa yli 50 vuotta. Kun järjestäjillä ei ollut sarjajakoa nähtävillä aikaisemmin, kuin vasta tulosluettelossa ja kun rataluettelossakaan (julkaistiin juuri ennen aseiden jakoa) ei ollut sarjajakoa, niin joukkue ei huomannut asiaa aikaisemmin tarkistaa. Kun asiaan puututtiin tulosten julkaisun jälkeen, järjestäjien virallisissa ilmoittautumispapereissa hänet oli merkitty yleiseen sarjaan (vanhempi voi kilpailla nuoremmassa sarjassa). Ja kun näin mitään virhettä KYMLRT joukkue ei voinut osoittaa (siis oma moka, kun emme tarkistaneet asiaa ajoissa oma-aloitteisesti edellisen illan ilmoittautumisen yhteydessä), tulokset jäivät luonnollisesti voimaan. Vanhemmassa sarjassa Marko olisi tuloksellaan niin ikään noussut hopealle ja saanut toisen mitalin kaulaansa kultaisena joukkuekilpailussa, jonka KYMLRT olisi ylivoimaisesti voittanut.

Mutta tuo edellinen kappale on tähän raporttiin kirjoitettu vain suurena kannustuksena ja osoituksena siitä, että KYMLRT taistelee tulevina vuosinakin Suomen Rauhanturvaajaliiton kirkkaimmista mitaleissa. Tästä alkoi KYMLRT:n jäsenten innostaminen tulla mukaan ampumatoimintaan. Seuraavan kerran siihen on mahdollisuus Ukontie-kisassa Vekaralla 7.9.2019. Seuratkaa membook-viestejä.

Varsinaisissa Falling plates -kisassa KYMLRT sai vain joukkueen Mikko Räinä, Terho Ahonen ja nyt ”oikeassa sarjassa” kilpaillut Marko Tuominen. Aika-ajossa joukkue oli kolmas. Sen perusteella vastaan neljännesvälierässä tuli Sastamalan Rauhanturvaajien joukkue. Vaikka KYMLRT:n laikat kaatuivat aika-ajoa selvästi paremmin, tuli selvä tappio. Sastamala, joka voitti koko kisan, onnistui KYMLRT:tä vastaan kaatamaan 10 levyä vain 12 laukauksella, päivän parhaalla ammunnalla; KYMLRT:n joukkueen kohtalona oli aseiden puhdistus ja luovutus varastoon.

Vuonna 2020 SRTL:n ampumakisat järjestetään niin ikään Säkylässä. Sinne on järjestelyjen suhteen hyvä lähteä suurin odotuksin. Kun järjestäjien itsensäkin huomaamat pikkupuutteet  korjataan, on syytä odottaa vieläkin sujuvampaa kisaa. Nyt oli silmiinpistävästi nähtävissä Varsinais-Suomen Sinibarettien ja Porin Prikaatin panostus kisoihin. Toimitsijoita oli hyvin ja organisoinnit  innovatiivisia ja hyvin sujuvia. Kiitokset järjestäjille!

Tulokset löytyvät tästä linkistä: http://v-suosb.org/fp19.html

Klikkaa kuvia isommiksi