17 kesä 2018
sunnuntai, kesäkuu 17, 2018

KYMLRT: n vahva talkoonäyttö Wanhassa Veteraanissa – KIITOS!

Kymenlaakson Rauhanturvaajien jäsenistö kuuli Wanhan Veteraanin talkookutsun hyvin. Torstain 14.6.2018 päivätalkoisiin pensselein osallistui 15 rauhanturvaajaa. Illan kalusteiden kantotalkoisiin tuli paikalle 21 henkeä, yhteensä siis 36 talkoolaista!

Sunnuntain kohdennettuun laminaattilattian asennustalkoisiin 17.6. osallistui vielä kahdeksan osaavaa ja ammattitaitoista henkeä! Loistavaa vastuunkantoa jäsenistöltä. Se tarkoitti, että hommat hoituivat nopeasti, tehokkaasti ja sotkun munkkikoria oli täydennettävä tuon tuostakin.

Rauhanturvaamisen ja veteraanityön perinnekeskus Wanhan Veteraanin näyttely- ja talkoopäällikkö Ismo Flink on erittäin otettu KYMLRT:n jäsenistön sitoutumisesta Wanha Veteraani –hankkeeseen!

Ismo Flink välittää tämän uutisen kautta talkoopäällikön nöyrät kiitokset kaikille ahkerille ja taitaville talkoolaisille! Kiitos!

Seuraavan kerran talkooapua tarvitaan, kun näyttelyvitriinit saapuvat asennettaviksi vastapäällystetylle uudelle lattialle ja peittämään seinien vaaleat ”aukot”.

31 touko 2018
torstai, toukokuu 31, 2018

Teuvo Ruipolle kunniamerkki

Kymenlaakson Rauhanturvaajien aktiivijäsenenä ja rahastonhoitajana pitkään toimineelle Teuvo Ruipolle Kouvolasta on myönnetty 4.6.2018
Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali kultaristein -kunniamerkki! KYMLRT onnittelee!

29 touko 2018
tiistai, toukokuu 29, 2018

Kunnianosoitusta ja palkitsemista rauhanturvaajien päivänä

Kymenlaakson Rauhanturvaajat ry palkitsi YK:n kansainvälisenä rauhanturvaajien päivänä Kotkassa lipunnoston yhteydessä neljä jäsentään. Suomen Rauhanturvaajaliiton kultaisen ansiomitalin  sai YKSK:ssa Suezilla 1956-57 palvellut Arvo Tuominen. Pronssisen ansiomitalin saivat Jarmo Rouvinen, Kalevi Leppäviita ja Mauri Kortelainen. Mitalit jakoivat KYMLRT:n puheenjohtaja Susanna Lindemark, liiton kunniajäsen Hannu Levänen ja KYMLRT:n sihteeri Reijo Tähti.

Kotkalaiset rauhanturvaajaveteraanit nostivat perinteiseen tapaan. 29.05. liput Kotkan kaupungintalon uljaisiin salkoihin. Lippukahvien jälkeen suoritettiin Kymin hautausmaalla kunnianosoitus Afganistanissa vuonna 2011 tievarsipommin surmaaman Jukka Kansosen haudalla. Tätä tilaisuutta juhlistivat Kansosen omaiset ja kukkalaitteen laskua seurannut kirkkoherra Anna-Tiina Järvisen esittämä rukous. (tämän kappaleen teksti Pertti Huhtanen)

Kouvolassa Kymen Lukolla 11 rauhanturvaajaa ja yksi puoliso oli lipunnostossa. Tilaisuudessa luovutettiin Nobel-ristit Juhani Juholalle ja Keijo Matintalolle.

Kuvat Kouvolasta Marja-Terttu Nuorivuori:

Raimo Vertanen jakoi Nobel-ristit.

Huomio, katse oikeaan päin!

Kouvolan lipunnosto-osasto.

Oheiset kuvat Kotkasta on ottanut Helli Tähti.

Lipunnostovalmius komentoa vaille.

Kunniaa 100-vuotiaalle Suomen lipulle. Lipunnostoa johti Pertti Huhtanen (oik).

Ansiomitalit jakoivat Reijo Tähti (vas), Hannu Levänen ja Susanna Lindemark. Ne vastaanottivat Arvo Tuominen, Jarmo Rouvinen, Kalevi Leppäviita ja Mauri Kortelainen.

Kunnianosoitus Jukka Kansosen haudalla. Vas. Hannu Levänen, Susanna Lindemark ja Martti Laakso.

Kymenlaakson Rauhanturvaajien kunniaosasto Jukka Kansosen haudalla.

Tässä vielä kaksi Pertti Huhtasen ottaamaa ja kuvatekstein varustamaa kuvaa. Myös artikkelikuva, ylin kuva, on samasta kamerasta.

Rauhanturvaajasukupolvia. Kymenlaakson Rauhanturvaajat ry:n
puheenjohtaja Susanna Lindemark ja YKSK1:n veteraani Arvo Tuominen
tukevat isänmaallisten sotiemme ja YKSK1:n veteraani Åke Nykästä.

Kotka-Kymin seurakunnan kirkkoherra Anna-Tiina Järvinen
esittämässä rukousta Jukka Kansosen haudalla.

 

 

28 touko 2018
maanantai, toukokuu 28, 2018

Jämsässä vertaistukea hakemassa

Kymenlaakson Rauhanturvaajista Martti Laakso ja Reijo Tähti piipahtivat Jämsässä sikäläisessä vertaistukitapaamisessa.

Ryhmäkuva ja lehtileike Keskisuomalaisessa 27.5.2018 kertonevat oleellisen.


20 touko 2018
sunnuntai, toukokuu 20, 2018

Keijo Kouvonen 70 v

Kymenlaakson Rauhanturvaajien puheenjohtaja 1996-2005 ja kunniajäsen Keijo Kouvonen vietti 70-vuotissyntymäpäiväänsä 20.5.2018.

Parhaimmat onnittelut!

Keijo ystävineen. Kuva Matti Oinonen