19 marras 2017
sunnuntai, marraskuu 19, 2017

KYMLRT mukana sotaveteraanien juhlassa Kotkassa

Kymenlaakson Rauhanturvaajat osallistuivat isolla joukolla 19.11.2017 Kotkan Sotaveteraanit Ry:n 50-vuotisjuhlaan.

Kuvat kertovat osallistumisesta kunniakäyntiin ja itse salijuhlaan.

dav

16 marras 2017
torstai, marraskuu 16, 2017

Susanna Lindemark tiukasti KYMLRT:n johdossa

Kymenlaakson Rauhanturvaajien syyskokous 15.11.2017 Kotkassa oli vuoden 2018 toimintaa luotaavissa ratkaisuissaan yksimielinen. Paikalla oli 30 jäsentä. Tosin tiukkaa kritiikkiäkin jäsenkunnasta tuli. Takavuosina Kausalassa pidettyjä kesäkauden avajaisia tai sen kaltaista toimintaa kaivattiin takaisin. Huutia sai myös tiedottaja nettisivujen hoidosta, kun sieltä ei koko vuonna ole löytynyt viime syksynä hyväksyttyä vuoden 2017 toimintasuunnitelmaa. Molempiin asioihin lupailtiin parannusta.

Yhdistyksen puheenjohtajaksi kolmannelle kaudelleen vuodelle 2018 valittiin yksimielisesti Susanna Lindemark. Hän tuli lokakuussa valituksi myös Suomen Rauhanturvaajaliiton hallitukseen.

Hallituksesta erovuorossa olleet Vesa Raussi, Ari Surakka, Sami Aho ja Bengt Brinkas valittiiin uudelleen vuosiksi 2018-19. Vuosi sitten valittuina vuoden 2018 jatkavat Reijo Tähti, Aki Laasonen, Tiina Kivinen ja Ari Reijo.

Yhdistyksen hallituksen varajäseninä jatkavat Martti Laakso ja Ari Kainulainen. Yksi varajäsenen paikka varattiin täytettäväksi yhdistyksen vuodelle 2018 kutsuttavalle uudelle sihteerille. Reijo Tähden vapaaksi jättämälle paikalle etsitään ensisijaisesti pöytäkirjasihteeriä. Tähti itse lupaa hoidella sihteerille kasautuneita muita ei niin tyypillisiä sihteerin tehtäviä, kuten Nobel-ristien ja Kriha-rintamerkkien myyntiä.

KYMLRT:n toiminnantarkastajaksi valittiin Markku Pakkanen ja varalle Mikko Räinä.

Kokouksessa tuotiin julki, että SRTL:n 50-vuotisjuhlavuonna ensi kevätkesästä julkaistaan kaksiosainen liiton historiikki. Sitä otetaan vain yksi painos. Siksi yhdistyksessä kirjasta kiinnostuneiden on hyvin pian ilmaistava siihen kiinnostuksensa. Molempien osien arvioitu hinta on yhteensä 35 euroa. Asiasta tiedotetaan / muistutetaan jäsenistöä lähipäivinä sähköpostiviestillä.

Kokouesitelmän piti Terho Ahonen aiheesta Salpalinja – rauhan rakennelma.

Ennen kokouksen alkua jaettiin Suomen Rauhanturvaajaliiton myöntämä kultainen ansiomerkki jäsensihteeri Pentti Tienhaaralle. Puheenjohtaja Susanna Lindemark sai SRTL:n pronssisen ansiomerkin. SRTL:n kultainen ansiomerkki on myönnetty myös varapuheenjohtaja Aki Laasoselle ja hopeinen Tuomo Kuituselle. He ottavat mitalit vastaan myöhemmin.

Nobel-muistoristit on myönnetty Jari Kempille, Teuvo Väkevälle ja Jyrki Hämäläiselle. Ne toimitetaan vastaanottajilleen myöhemmin.

Kokouspaikan KYMLRT:lle tarjosi Kimmo Dufva Lounaravintola Ysiysissä.

Ansiomitalein palkitut Pentti Tienhaara ja Susanna Lindemark. Huomionsoitukset jakoivat komennettuina Terho Ahonen ja Keijo Kouvonen.

Kuvasatoa kokouksesta:

26 loka 2017
torstai, lokakuu 26, 2017

Liput salkoihin YK-päivänä

Kymenlaakson Rauhanturvaajien lipunnosto-osastot olivat YK-päivänä 24.10.2017 kello 8. tehtävissään niin Kymen Lukolla Kouvolassa kuin Kotkan kaupungintalon tasanteella.

Alkuun kuvareportaasi Kotkasta lipunnostoa johtaneen Pertti Huhtasen kuvin. Sekä perään kolme kuvaa Kouvolasta Marja-Terttu Nuorivuoren kamerasta.
Kotkan lipunnosto-osaston johtaja Pertti Huhtanen.


21 loka 2017
lauantai, lokakuu 21, 2017

Susanna Lindemark liiton hallitukseen

Kymenlaakson Rauhanturvaajien puheenjohtaja Susanna Lindemark tuli valituksi ensiyrityksellä Suomen Rauhanturvaajaliiton hallitukseen vuosiksi 2018-19. Neljälle hallituspaikalle oli ehdolla kymmenen ehdokasta. Susanna sai kolmanneksi eniten ääniä ja meni selvästi liiton päättäjäksi. Äänet jakautuivat seuraavasti:

Hannu Piispanen 74, Ilkka Koskinen 63, Susanna Lindemark 47, Tom Asplund 46, Tuomas Oinonen 22, Matti Lonnakko 19, Pauli Yli-Hakkola 15, Kirka Waldén 12 sekä Teuvo Riikonen ja Juha Laine molemmat 8 ääntä.

SRTL:n syysliittokokouksessa lauantaina (21.10.2017) Kuusamossa liiton uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin niinikään naisenergiaa, kun Kirsti Kujanpää tuli valituksi 79 äänellä kaataen selvästi istuvan varapuheenjohtaja Tom Asplundin, joka sai 45 ääntä.

KYMLRT:n hallitus onnitteli Susannaa kokouksessaan 1.11.2017 kukkapaketilla. Luovuttajina vpj Aki Laasonen ja sihteeri Reijo Tähti.

24 syys 2017
sunnuntai, syyskuu 24, 2017

Kansa käveli isolla joukolla Kotkassa

Sotiemme veteraanijärjestöjen ja rauhanturvaajien YK-rauhanpäivän Kansa kävelemään -päätapahtuma Suomessa Kotkan Sapokassa 24.9.2017 tavoitti komeat puolen tuhatta, noin 500  ihmistä. Yksistään nimensä osanottajalistoihin kirjoitti tai kirjoitutti 346 henkeä! Kymenlaakson Rauhanturvaajien tarkkaavaiset toimitsijat panivat merkille, että läheskään kaikki kävelijät eivät nimeään antaneet tilastoihin.  Myös paljon ihmisiä tyytyi nauttimaan huippuhienosta syyssäästä ohjelmapaikalla Kotkan & Haminan nuoriso-orkesterin musiikkia kuunnellen, sotilaskodin munkkikahveja nauttien tai rauhanturvaajien kenttäkeittiön hernekeittoa syöden.

Seremoniamestari Mikko Räinä johti tapahtumaa ja jakoi esiintymisvuoroja. Nuoriso-orkesteri viihdytti kävelijöitä. Kolme napakan puheen jälkeen Mia Holmberg veti pienen alkuverryttelyn. Sitten tuli lupa lähteä liikkeelle, johon nuoriso-orkesteri antoi kapellimestari Anne Kankareen johdolla komeat marssitahdit. Paikalla oli suuren liikuntajuhlan tuntua!

Tässä linkit pidettyihin noin viiden minuutin puheisiin.
Paavo Kiljunen Kotkassa 24.9.2017

Nina Brask Kansa kävelee 24.9.2017

Aulis Taponen, Kotkan Sotaveteraanit.

Kotkan Sotaveteraanien puheenvuoron käytti Aulis Taponen. Hän toivoi, että me kaikki voisimme liikkua kaupungilla aina ystävinä! Hän kiitti tapahtuman järjestäjiä, kun ovat ottaneet vastuuta, kun me sotiemme veteraanit olemme tulleet vanhoiksi.

Ja sitten kuvat kertokoot onnistuneesta päivästä lisää:

Kotkan Sotaveteraaneista Kai Holmberg ja Jaakko Leppänen ja yksi järjestäjistä Reijo Tähti (kesk).

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön tervehdyksen tapahtumalle luki upseerikokelas Veikko Repo.

Kävelytapahtuman ”seremoniamestarina” oli Mikko Räinä.