26 syys 2018
keskiviikko, syyskuu 26, 2018

Ilo irti ensimmäisestä joukkuemitalista

Historiaa, historiaa Kymenlaakson Rauhanturvaajien toiminnassa!
Kaakkois-Suomen aluetoimisto palkitsi Ukontie-ammunnan Kymenlaakson parhaat 25.9.2018 Kouvolan Upseerikerholla.
Tämän Itä-Suomen Sotilasläänin komentajan ammunnan perinteitä jatkavan vuotuisen kisan joukkuetuloksessa Kymenlaakson Rauhanturvaajien kokenut joukkue allergisoitui ensimmäisen kerran mitaleille 8.9.2018 Vekaranjärvellä käydyssä kisassa.
Huippuarvokkaat pv:n hopealätkät käsissä joukkue antautui valokuvakameroiden (lue yhden) minuutteja (lue sekunteja) kestävään kestotuleen. Joukkueessa ampuivat Herkko Kykkänen (ulkokuvissa vas), joka oli henk.koht.kisassa komeasti kuudes, Terho Ahonen, Martti Laakso, Marko Tuominen ja joukkueen armoa antamaton piiskuri Mikko Räinä.
Tuloksethan ovat olleet julkisia 9.9. julkaistussa uutisessa tässä samassa uskottavassa mediassa: KYMLRT ykkösjoukkue hopealle Ukontiellä
Klikkaa kuvaa, saat ne isommiksi / tarkemmaksi!
23 syys 2018
sunnuntai, syyskuu 23, 2018

Kansa kävelee -tapahtumissa 400 henkeä

Sotiemme veteraanijärjestöjen Kansa kävelemään -tapahtumat järjestettiin 23. syyskuuta Kouvolassa Kasarminmäellä ja Kotkassa Sapokantorilla. YK:n rauhanpäivän yhteydessä Maailman veteraanijärjestön kehotuksesta järjestettävä kansalaistapahtuma oli maksuton ja avoin kaikille. Puolustusvoimat tuki tapahtumaa kuin myös paikalliset sotilaskotiyhdistykset sotilaskotiautojensa kautta.

Kotkassa Kymenlaakson Rauhanturvaajien järjestämään tapahtumaan osallistui komeat 334 henkeä.  Kouvolassa määrä oli 70 henkeä. Yhteensä Kymenlaaksossa veteraanien ja rauhan puolesta käveli yhteensä siis noin 400 henkeä. Tapahtumien tiedotus levitti veteraanikävelyn sanomaa lähes koko Kymenlaaksoon, mikä kävelyn yksi tarkoitus myös on.

Sotiemme veteraaneja tapahtumissa oli 11, joista kymmenen Kotkassa. Kymenlaakson Rauhanturvaajista oli järjestelyissä ja kävelemässä yhteensä 43 jäsentä.

Kouvolan tapahtumaa johti KYMLRT:n veteraanivastaava Sami Aho. Kuuluttajana nasevaa sanaa käytti Kalervo Seppälä. Ennen matkaan lähtöä Sami Aho luovutti Juha T. Tenhuselle Nobel-ristin. Kouvolan Sanomien kävelyuutisen kärki tapahtumapäivänä verkkolehdessä ja paperiversiossa seuraavana päivänä oli juuri Tenhusen myötä Nobelin Rauhanpalkinnossa, joka kaikille ennen 1988 palvelleille YK:n rauhanturvaajille on myönnetty!

Kotkassa Martti Laakson ja Reijo Tähden junailemassa tapahtumassa Kotkan Sotaveteraanit palkitsivat KYMLRT:n jäsenistä Martti Laakson Sotaveteraaniliiton mitalilla ja Tuomo Kuitusen tukimitalilla. Tukimitalin sai myös kävelyä vuosia avustanut Niina Villa. Tilaisuudessa sotiemme veteraanien tervehdyksen lausui sotaveteraani Esko Jalonen. Puheenvuoron käytti myös Kotkan Sotaveteraanien puheenjohtaja Kai Holmberg. Alkuverryttelyn johti Mia Holmberg. SPR:n Kotkan osasto hoiti ensiapupäivystyksen entiseen tapaan kahvipalkalla.

Paikalla Kotkassa oli myös Reserviupseerikoulun johtaja, eversti Jouko Rauhala. Varusmiehet olivat vanhempien kävelijöiden saattajina ja esittelivät hieman puolustusvoimien kalustoa sekä järjestivät paikalla olijoille laserammuntaa. Myös Kouvolassa oli pv:n kalustoesittelyä.

Tässä kuvia Kouvolasta, kuvanottajat merkitty vesileimalla:

Ja sitten loppukuvat ovat Kotkasta Helli ja Reijo Tähden kuvaamina:

 

 

09 syys 2018
sunnuntai, syyskuu 9, 2018

KYMLRT ykkösjoukkue hopealle Ukontiellä

Kymenlaakson Rauhanturvaajien ykkösjoukkue, Herkko Kykkänen, Marko Tuominen, Mikko Räinä, Terho Ahonen ja Martti Laakso, vastoin omiakin odotuksia otti kakkossijan Ukontie-ammunnan joukkuekilpailussa. Kisat pidettiin Vekaranjärvellä. Mitaleille KYMLRT:n joukkue ei tämän ammunnan (alkoi ISSLEn komentajan kisana)  historiassa ole ennen päässyt!

Hieno sijoitus tarkoittaa joukkueelle Kouvolan matkaa palkintojen jakoon Kouvolan Upseerikerholle tiistaina 25.9.2018 klo 18.

Henkilökohtaisessa kilpailussa yli 70 ampujasta Herkko Kykkänen oli kuudes ja Tommi Tiihonen Iitin Res.Ups, mutta KYMLRT:n jäsen oli samalla tuloksella (ysit ratkaisi) seitsemäs! Marko Tuominen oli komeasti yhdeksäs!

KYMLRT:n kakkosjoukkueen sijoitus oli kymmenes, takana kolme joukkuetta!

Henkilökohtaiset tulokset: Kopio Ukontie 2018 tulokset henkilökohtainen kilpailu

Joukkuetulokset: Joukkuekilpailu 2018 lopputulokset

Tässä yhteiskuvassa hopeajoukkue on kokonaisuudessaan: Marko Tuominen (vas), Martti Laakso (4. vas), Herkko Kykkänen (4. oik), Mikko Räinä (3.oik) ja Terho Ahonen kameran takana! Tommi Tiihonen (5. vas), joka edusti Iitin Reserviupseereita, on silti meidän miehiä ja oli siis 7. henk.kohtaisessa kisassa Herkon jälkeen.

09 syys 2018
sunnuntai, syyskuu 9, 2018

Huomionosoitukset KYMLRT 50-vuotisjuhlassa

Suomen Rauhanturvaajaliiton huomionosoitukset KYMLRT 50 v 7.9.2018:
(Klikkaa kuvaa isommaksi)

Huhtanen Pertti                          SRTL kultainen ansiomitali

Jyränki Juhani                           SRTL hopeinen ansiomitali

Puustelli Taisto                           SRTL hopeinen ansiomitali

Torvikoski Ari                              SRTL hopeinen ansiomitali

Nobel risti:

Huovilainen Jouko                     Nobel muistoristi

Heiskanen Paavo                      Nobel muistoristi

Kiitospuhe palkittujen puolesta: Huomionosoitukset Kiitospuhe P Huhtanen

Kotkan Sotaveteraanit RY palkitsi:

Aho Sami                                      Sotaveteraaniliiton tukimitali

Tähti Reijo                                   Sotaveteraaniliiton mitali

Rauhanturvaamisen ja veteraanityön perinnekeskus Wanhan Veteraanin erittäin ansiokkaasta ja suuresta talkootyöstä kesällä 2018 palkittiin:
Tässä perustelut: KYMLRT 50 WV-huomionosoitukset Johdanto

Aho Jaakko                                 SRTL pronssinen ansiomitali

Arponen Veli-Pekka                   SRTL pronssinen ansiomitali

Heikkilä Jari                                SRTL pronssinen ansiomitali

Kaaro Juha                                 SRTL pronssinen ansiomitali

Peltonen Heikki                          SRTL pronssinen ansiomitali

Piiroinen Pentti                           SRTL kilpi

Ristola Pekka                             SRTL kilpi

Ruippo Teuvo                             SRTL kilpi

Suur-Näkki Teemu                     SRTL kilpi

Tiikanen Matti                            SRTL kilpi

 

08 syys 2018
lauantai, syyskuu 8, 2018

KYMLRT:n ampumamestaruudet ratkottu

Kymenlaakson Rauhanturvaajien ampumamestaruudet 2018 jouduttiin ratkomaan Kaakkois-Suomen Aluetoimiston Ukontie-kilpailun yhteydessä Vekaranjärvellä 8.9.2018. Tämä siksi, että KYMLRT ei päässyt radalle enää edes Etelä-Karjalan yhteisissä kisoissa, jotka vielä viime kesänä Taipalsaarella järjestettiin.
Tulokset: Kymenlaakson Rauhanturvaajat ry mestkilp Ukontie

Yleisen sarjan kisaan Kymenlaakson Rauhanturvaajista osallistuivat Rami Nieminen (vas), voittaja Tommi Tiihonen, Janne Hirvonen ja kakkoseksi niukasti jäänyt Marko Tuominen.