02 syys 2018
sunnuntai, 2 syyskuun, 2018

Vertaistukea yli maakuntarajojen

Pohjois-Savon Rauhanturvaajien Rainer Fabriciuksella Juvalta ja Juha Maukosella Helsingistä vahvistettu, yhteensä 14 hengen retkikunta tutustui Salpalinjaan Miehikkälässä ja Virolahdella sekä vielä sunnuntain lähtöpäivänä Wanhaan Veteraaniin Haminassa elo-syyskuun vaihteessa.

Lauantai-illaksi Mauri Pekurisen johdolla matkustanut ryhmä yhteistyössä Kymenlaakson Rauhanturvaajien ja SRTL:n vertaistukikoordinaattori Timo Ryhäsen kanssa järjestivät vertaistuki-illan Virolahden Ravijoella Harjun Oppimiskeskuksen Rantaharjussa Suomenlahden rannalla. Saunominen, ruokailu, puhallustikkapeli ja yleinen ja enimmäkseen kahden keskinen seurustelu siivitti iltaa. Silmiin pistävää oli usean palvelutoverin kohtaaminen vuosien jälkeen.

Illanviettoon osallistui retkikunnan lisäksi seitsemän henkeä KYMLRT:sta puheenjohtaja Susanna Lindemarkin johdolla. Susanna oli houkutellut mukaan myös  nykyään Tampereella asuvan Jaana Vestmanin. Timo Ryhänen mukaan laskien paikalla oli mukavat 23 henkeä!

Timo Ryhänen piti ajatusta rauhanturvaajayhdistysten, tässä tapauksessa Kymenlaakso ja Pohjois-Savo, eri puolilta Suomea tapaamista erinomaisena ideana. Se nimenomaan konkretisoitui vertaistueksi parhaimmillaan, juuri kun useat paikalla olleet tapasivat palvelutovereitaan vuosien takaa.

– Puheensorinaa kuultiin pitkin iltaa. Ei siinä saarnoja tarvita, vertaistukikoordinaattori myhäili tyytyväisenä.